Blaasontsteking

Een blaasontsteking of urineweginfectie is een ontsteking van de urinewegen, meestal veroorzaakt door een infectie van de E.coli bacterie die de urinebuis en blaas kan binnendringen. Deze bacterie komt voor in ons darmflora en dus ook rond de anus. Het komt een stuk vaker voor bij vrouwen dan bij mannen omdat vrouwen een kortere urinebuis hebben en een grotere kans hebben op besmetting vanuit de anus. Ongeveer twintig rocent van de vrouwen heeft er ten minste eenmaal per jaar last van.

Omstandigheden die de kans op een blaasontsteking vergroten

De belangrijkste symptomen van een blaasontsteking zijn

Hoe kunnen wij helpen?

Acupunctuur en kruidentherapie werkt in de meeste gevallen zeer effectief in het bestrijden van een blaasontsteking. Het doet dit onder andere door de nier en blaasfunctie te herstellen, de ontsteking te temperen en de bekkenbodemspieren te laten ontspannen. Wij bieden een goed alternatief voor antibiotica, aangezien antibiotica een nadelig effect heeft op de darmflora en een terugkomende blaasontsteking vaak niet kan voorkomen. Acupunctuur en kruidentherapie daarentegen hebben geen nadelig effect op het lichaam en zorgen ervoor dat er niet snel een nieuwe blaasontsteking ontstaat.

We behandelen daarnaast ook zoveel mogelijk bijkomende klachten. Ga naar de pagina indicaties voor een overzicht van klachten die we behandelen. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt gebruik maken van de chat functie, telefoon of mail.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Hoe werkt acupunctuur?
Lees daar meer over op de pagina FAQ.

Ga naar contact om direct een afspraak te maken!