Pijnbestrijding

Acupunctuur is effectief in het behandelen van een breed scala aan klachten. De bekendheid van acupunctuur in het westen is vooral te danken aan de positieve invloed die het heeft op zowel chronische als acute pijnklachten. Of het nu gaat om klachten aan pees, spier of gewricht, of pijnen als bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn en genitale pijn, acupunctuur kan in de meeste gevallen een grote bijdrage leveren aan het verlichten of verhelpen van de pijnklacht.

Binnen de acupunctuur zijn er verschillende stijlen voor het behandelen van pijnklachten. De Distal Needling Acupuncture (DNA) van Robert Doane en de Tan Balance Method zijn twee methodes die bekend staan om hun grote effectiviteit in het behandelen van pijnklachten. Het voordeel van deze stijlen is dat er op de pijnplek zelf geen naalden worden gezet en dat er vrijwel direct pijnvermindering merkbaar is na de behandeling indien de pijn op dat moment aanwezig is. Ik heb me gespecialiseerd in beide stijlen.

Hier volgen een aantal pijnklachten die acupunctuur effectief kan bestrijden, voor een meer volledige lijst van indicaties gaat u naar de pagina indicaties.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Hoe werkt acupunctuur?
Lees daar meer over op de pagina FAQ.

Over de acupuncturist

Aron Ebbing heeft zijn acupunctuur opleiding gevolgd aan de “Qing Bai” academie voor Chinese geneeskunde in Amsterdam. Zijn interesse voor acupunctuur was aangewakkerd door zijn vader die twintig jaar een praktijk heeft gehad voor homeopathie en acupunctuur en tien jaar les heeft gegeven aan de toenmalige academische dagopleiding voor natuurgeneeskunde in Hilversum.

Gedurende zijn opleiding liep hij 5 jaar wekelijks stage bij Jianmin Sun en Charlotte Johanns in de praktijk voor Chinese geneeskunde “Yu Yi Tang”, waar zo'n twintig tot veertig patiënten per dag worden behandeld. Hier heeft hij zich onder andere weten te specialiseren in het behandelen van chronische en acute pijnklachten, spijsverteringsklachten, menstruatie/overgang klachten en allergieën/hooikoorts.

Ga naar contact om direct een afspraak te maken!