Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid komt bij veel mensen voor, vaak ook in combinatie met andere klachten zoals slapeloosheid, pijnklachten of stress. Je kunt je zowel geestelijk als lichamelijk moe voelen en dit kan de levenskwaliteit en je gemoedsrust sterk verminderen. Via de reguliere geneeskunde is de oorzaak vaak onduidelijk en is er daarom lang niet altijd iets aan te doen. Binnen de Chinese geneeskunde kunnen we dit echter meestal goed behandelen. In onze praktijk bekijken we het lichaam als één geheel en behandelen we ook alle bijkomende klachten.

Chronische vermoeidheid wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een disbalans in twee groepen:

  1. Leefstijl (voedingspatroon, slaappatroon, stress/spanning, overwerken, etc.) Dit is iets waar we advies over kunnen geven, maar waar de cliënt zelf het meest invloed over heeft. We kunnen bijvoorbeeld advies geven om minder koffie te drinken of om gezonder te eten, maar het is uiteindelijk aan de cliënt zelf om hier naar te handelen.
  2. Verstoring van een lichaamssysteem (hormoonhuishouding, spijsvertering, allergie, astma, pijn, etc.) Op dit gebied kunnen wij door middel van acupunctuur, kruidentherapie en massage van grote betekenis zijn.

Factoren in deze twee groepen kunnen op zichzelf of in een combinatie aanwezig zijn, waardoor de vermoeidheidsklachten ontstaan.

Voorbeelden

Hoe kunnen wij je helpen?

In onze praktijk gebruiken we meerdere methodes om vermoeidheids-klachten aan te pakken.

  1. Acupunctuur
  2. Massage
  3. Kruidentherapie
  4. Leefstijl advies

Voorbeeld
Iemand heeft last van vermoeidheid, slaapt slecht, heeft hooikoorts, een slechte spijsvertering en stress. Door middel van Acupunctuur, massage en kruidentherapie kunnen we de...

Daarnaast gaan we kijken in hoeverre iemands leefstijl van invloed is op de klachten. Mocht dit het geval zijn dan geven we daar advies over.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Hoe werkt acupunctuur?
Lees daar meer over op de pagina FAQ.

Ga naar contact om direct een afspraak te maken!